Kototiimin uutishuone

|  Mediassa  |  Ajankohtaista  |  Blogit  |   Saamamme palaute

Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset, tapahtumat, tiedotteet….

Saamamme palaute

”Äitini 90v. on pahasti dementoitunut ja sairastaa Alzheimerin tautia. Hän on jo vetäytynyt omaan maailmaansa, häneen ei saa yhteyttä enää. Kotona asuminen muuttui mahdottomaksi vaikka kotipalvelu kävi x4/vrk.

Äidin tila on mennyt hurjaa vauhtia alaspäin. Keisarinkoto on palvelutalo, ei siis tarjoa sairaanhoitoa. Jokainen siellä asuva henkilö on asukas, ei potilas ja jokaisen yksilölliset tarpeet otetaan hienosti huomioon. Yölläkään ei tarvitse olla yksin, vaan paikalla on hoitaja turvaamassa hyvinvoinnin.

Tilat ovat todella kauniisti sisustetut ja jokaisella on oma huone, johon saa tuoda omia huonekalujaan. Mekin olemme yrittäneet sisustaa äidin huoneen mahdollisimman kauniiksi jättäen kuitenkin tilaa rollaattorilla kulkemiselle. Mielestäni on hienoa että henkilökunta ruokailee yhdessä asukkaiden kanssa. Joka kerta minut on otettu lämpimästi vastaan ja pidetty perillä äidin voinnista.

Tuntuu että äiti on turvassa eikä minun tarvitse pelätä mitä hänelle kuuluu tai huolehditaanko hänestä varmasti. Naispuolisten asukkaiden hiukset laitetaan kauniisti suihkun jälkeen ja halukkaiden kynnet lakataan, otetaan huomioon nämäkin puolet. Tämä on ihan huippupaikka äidin olla! Ja kommunikaatio toimii molempiin suuntiin; minun tunteenikin otetaan huomioon jos joskus äidin vointi tekee niin pahaa että olen itkien lähtenyt pois. Aina on joku henkilökunnasta tullut halaamaan lujasti ja juttelemaan, eikä vain avannut ulko-ovea.”

Omainen

Seuraa meitä